LUXUSNÍ JABLKOVÝ FLUDEN
20. 6. 2011
Ingredience:
Těsto:
- 6 gramů sušeného droždí
- 1 lžíce cukru
- 600 g hladké mouky
- 250 g margarínu
- 4 vejce
Jablková náplň:
- 1.2 kg jablek
- 100 g rozinek
- skořice
- 1 vanilkový cukr
- 350 g cukru
Postup:
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a rozdělíme je na 4 díly. Dáme do chladu na hodinu odpočinout. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme, smícháme s rozinkami, cukrem a skořicí. Jednotlivé kusy těsta vyválíme na placky cca 2 mm silné. Propícháme vidličkou. Tři upečeme a jednu necháme syrovou. Do formy nebo na plech dáme postupně na sebe upečenou placku, náplň a jako poslední vrstvu neupečenou placku, kterou potřeme vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při cca 170 stupních 50 minut. Necháme do druhého dne uležet.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář